onsdag

Vaknade med ett ryck och rusade upp för att Oscar ropade... Det är ju inte så konstigt, händer  flera gånger varje natt, förutom att han inte var här nu, han är hos pappan. :oP.  Å det är ju inte första gången jag rusar upp på detta viset heller, fast jag brukar vakna av att jag tycker att han ropar, men innan jag hinner upp så har hjärnan kopplat på och insett att det är fel vecka, han är inte här, somna om.. Men som sagt, ibland hinner inte hjärnan koppla på och då står jag där vid Oscars tomma säng och känner mig...... dum... Suck....

Kunde iaf inte somna om så jag klev upp och tog tag i OPERATION SANERING av hus. Började med toa och Oscars rum, tvättstuga och hall. Sen tog lusten slut och stalllängtan vid. Så det vart stallet.

Red Grodan, som för övrigt skötte sig som en prins på stallgången idag. Inte ett skrap, ingenting, stog mer eller mindre stilla, Duktiga Grodan...
Ridningen var riktigt trevlig den också, vi tog en låååååång uppvärming, böjde och bände och fick han riktigt mjuk och fin. Han är så arbets ambitiös som man blir rörd, lätt att man vill lite för mycket när han är så här.. Men han måste få tid på sig, bygga nya muskler sakta och säkert.

Sen på kvällen kom Maria hem med nya hästen.... JIPPIE!! Hon är så fin, GINGER ALE. Bilder kommer senare..

Ha det gött. M

Lång dag

Vaknade kl 4.50 av att en av katterna skulle ut.  Somnade om , men drömde, hej å hå. Vi ska ju på löshoppning på torsdag med våra 2 åringar och om jag ska tyda drömmen så bör jag nog stanna hemma, SCHESES...

Fortsatte sedan morgonen med ngt trevligare, en massage av min nacke, har under en veckas tid känt en antydan till nackspärr, men den har inte riktigt kommit till skott. Å nog hade jag låsningar allt.. Men dom satt inte så djupt så det var inga problem att få bort dom. Skönt, var en helt ny nacke som åkte därifrån..

kom till stallet vid 10. gjorde mina åtaganden, och hämtade sedan in Grodan. Idag skulle det ske. Jag skulle prova "froggen". Eftersom Grodans ägare är i göteborg med sin son som ska operera sitt hjärta i morgon ( tänker på er) så har jag nu mera ansvar för Grodan alla dagar utom tis och tors då Carina rider honom. Han brukar vara en stökig, hemsk , ouppfostrad liten djävul på gången men idag så skötte han sig riktigt OK. Han kände antagligen att jag hade stålsatt mig till tänderna, tänkte inte tolerera några som helst dumheter. Carina kom förbi en sväng och bistog mig lite, kan ha vart en stor hjälp det också, men man ska inte behöva vara två st för att klä en häst. :/

Själva ridningen gick bra. Han är omusklad och stel, men han gör det man  ber om och eftersom vi inte har en aning om vad han kan så är det bara att testa, testa och testa. Men grunderna kan han, skritt trav och galopp, lite sidoflyttningar, framdelsvändning, bakdelsvändning, nja. Men han försöker. Jag gillade honom, Jag tror han kan vara en oslipad, kanske inte diamant, men nästan så.

Vi gjorde även ett litet kryss, å ja visst han "hoppar" , eller kliver över iaf. Han gör som sagt det man ber honom att göra.

 


Sen var det dags för nästa häst. Tog in hellge och fick användning för torr schampot, Vit häst är ingen hit! Men Jag frissade lite och tog bort dom värsta bajsfläckarna. Sen var det hans tur i paddocken. Jag longerade honom lite lugnt, (han har inte gjort nå på en vecka igen nu eftersom vi vart drabbade av pesten förra veckan :( ) Men han tyckte det var rätt tråkigt och satte ihop ett eget program som inkluderade pruppar var 5 meter, efter man hade bockat och hoppat. Kändes bra att jag bestämde mig för longering och inte uteritt. !!

Men efter en stund så lugnade han ner sig, och gick bättre än aldrig förr. ( tyckte jag iaf ) Dom "tunga" skorna kanske gör att han lyfter lite bättre.. Eller inte,, hihi..


Sen var det hem och luncha, handla, tvätta och hämta barn, Hudiksvall i morgon för att prova nya knä skenorna.

Tjingeling,


Stilig kille.


Kalas stilig kille med slipsen på sne!

Skor på liten kille

Hellge blir stor. Sötebrödsdagarna är över och det är dags att bli vuxen. Eller, nja, lite försiktigt iaf. Den senaste "vuxna" grejen är 4 pjucks. Snart kommer halkan å då är broddar ett måste vid vårt stall, backigt till hagen och inte helt isfritt i hagen.

Så igår var det dags. Hellge och Blixt skulle få skor för första gången..  Hellge började, om det var ett smart drag eller inte det vet jag inte, men det var inte helt okomplicerat att få på en 2 åring fyra skor. Jag vet då ett yrke jag ALDRIG kommer att lära mig. hovslageri.. Jag beundrar dom som bemästrar denna syssla. Vilken styrka, vilket tålamod. Jag har ju kunnat skjutit hästen efter 1 timme då bara 2 skor var på..... Men, inga hårda ord, bara lugn och en envishet som får en åsna att blekna.  Jag har hittat en suvve hovis... Liselott.

Nåja efter 1½ timme, div blodvite (på hovis) och en matte som var helt övertygad om att jag skulle vara tvungen att se mig om efter en ny hovslagare så var alla fötter skodda. Pust.  Så här i efterhand så kanske det har vart smartare att tagit 2 åt gången.. men men  lätt att vara efterklok.

Platsbyte - Blixt på gången och Hellge i boxen. Å naturligtvis så skötte ju sig Blixt mycke bättre.. Han var inte en ängel, men lite lugnare och det gick lite snabbare. Så. Nu är grabbarna grus ett steg närmare vuxenvärlden.. OJOJ..
På torsdag så ska dom få åka på löshoppning... Det blir en annan historia...


Feber. Hosta (flunsa?)

Usch. finns det nå värre. Man blir så löjligt klen och svag och orkar ingenting..gårdagen var ett töcken. Sov, sov och sov hela dagen. försökte få i oss lite mat, men kan väl inte påstå att det smakade nånting.

Oscar börjar (tack och lov) bli piggare. Hostar lite när han vaknar, men med hjälp av vatten och PEP masken så lossnar det rätt bra.

Som tur var så hjälpte Carina mig med Hellge igår, mockade/gjorde mat och lunchade. STORA KRAMAR TILL HENNE!!
men idag ska jag pallra mig dit, det känns som om man har "glömt" nått när man inte varit dit en dag. Konstig känsla.

(Till Anneli
Grodan hade skött sig igår, Carina hade ridit ut, å konstaterade än en gång att där är han bombsäker. Cizzi ska rida idag och hela helgen.,
Sköt om er där nere...  http://nathalinickie.blogg.se/  KRAM )

Nu har den första kommit!

Önskelistan alltså. 
Fast den första var rätt kort. Bestog bara av en enda önskan.. Bara pengar , så jag kan köpa ett litet akvarium. Det är ju bara det att han har två st. Vet inte riktigt  var han ska ha det tredje. Eller vad han ska ha i det.. Men som sagt, det brukar komma flera önskelistor, när BarnensHus katalogen kommer brukar det bli längre listor,. Större barn, högre krav på klappar.

Själv vill jag bara ha en ny kamera, en  Nikon D40 eller D80..  IFALL TOMTEN LÄSER!! :oP

I övrigt så är vi drabbade av "pesten" dvs halsont, snuva och hosta. Oscar kom i fredags med eländet och har nu smittat mig. Jag har ingen lust att prata ännu mindre svälja., Pratandet gör nog inte restan av familjen något ,men jag har varken tid eller lust att bli sjuk.
Dricker hett te och håller käft, så blir det nog bra, snart. Hoppas ja.
Tjingeling









Krabbfråga

Om två krabbor sitter på varandra..... Håller dom på att fortplanta sig?  Eller håller dom på att "göra upp"?

Det var då den synen vi möttes av på förmiddagen idag. Två krabbor som aldrig annars är i samma hörn i akvariet, satt  på varandra, eller hur man nu ska uttrycka det... :S

Så var det slagsmål eller kärlek.??

Helg

Idag har vi varit duktig och krattat upp dom sista löven på gruset. Dom som ligger på gräsmattan tar vi till våren med klipparen. :P
Marcus kom ju på att vi hade en lövblås/sug nere i källaren, har inte blivit använd under den tid vi bott här så den stora frågan var om den skulle fungera. Å det gjorde den, så Macke blåste bort löven på uteplatsen och sög upp dom i garaget. Tänk att det går att få det tråkigaste jobbet roligt ,bara man har en manick som går på ström och låter.
(Ingen skillnad på det manliga könet där, i frågan om ålder..)

Har en klen son hemma nu, ont i halsen, snuvig/täppt i näsan, trött och frusen om var annat.. Sällan Oscar är krasslig, men han kan  inte klara sig hela tiden. Blir till att leta rätt på PEP masken och börja djupandas. Så kanske han slipper hostan.. :S  Så inatt blir det sova med huve högt och näs-sprayen innom räckhåll.

krabbglädje

Jag ska erkänna att jag har inte läst på så mycket om dessa små kryp. Har googlat lite grann och frågade i butiken om hur dom skulle skötas. Det var inte så svårt... Lite mat, ett ställe ovanför vattnet så dom kan gå upp och ta luft.. Inte ha öppet, för dom klättrar på allt och smiter gärna ur akvariet. ( vilket jag märkte på lördag kväll, när det endast var 1 krabba i akvariet, den andra hittade vi bakom , på bordet. ) MEN jag har inte läst, och ingen har sagt att dom ÖMSAR. Krabban är inte död, den är så ny och fräsch och såå levande..  

Man lär av sina misstag och man lär så länge man lever...

Krabbsorg

Upptäckte nu ikväll när Oscar om hem att en av krabborna såg lite konstig ut, han var "blek" ( faktiskt) och flöt.... Vi konstaterade ganska snabbt att... - han/hon är död. Så nu har vi bara en krabba kvar.  Ska kolla om det finns fler på Zoo nästa vecka när vi åker till Gävle. Han/hon som är kvar måste ja ha en kompis
.

På tur med Grodan

Idag skulle Carina prova Grodan. Jag kunde inte frångå rutinerna att longera lite innan jag satt upp så hon fick testa honom lite på banan först. Å hon konstaterade att  - Trevlig men seeeeg.. Inga sporrar och inget spö. Men han gick fram iaf, om en sakta.

När Hellge fått springa ett par varv så gick jag och klädde på mig.(säkerhetsvästen) Sen skrittade vi ut en sväng. Hästarna skötte sig alldeles utmärkt och vi mötte en del bilar som inte var några som helst problem. (skönt) Hellge vinglar över hela vägen för han har ju fullt upp med att kolla in allt och dessutom hålla balansen med mig på. Men han kännns frammåt och tycker att det är kul att få komma ut i den stora okända världen.  Grodan känns helt bombsäker, lite seg på vägen bort men hittade en övre växel på vägen hem.. :P Vi var ute ca 15 min men Hellge var helt klart trött då, mest i huvet skulle jag tro. Så i morgon får han vila.
Det var en skön tur i solen, å det lät som om Carina skulle kunna tänka sig att låna Grodan ett par ggr i veckan,, Låter bra, så jag har en trygg häst och ryttare att rida ut med.
Grodan och Carina på väg...

godis stretching

Ska jag göra ett försök... att blogga??

Tja, vad ska jag skriva då...
Idag har jag vart till stallet tre ggr. Tur att man har nära...
Först var jag dit vid lunch och longade Hellge, gick riktigt bra, han var pigg men gör "slidestop" efter ett halvt varv, framför allt i höger varv. Måste tränas bort. ska nog be Bella tömköra honom lite.
Hellge i stallet.

var hem och stoppade i mig lite mat, för att sedan hojja bort till stallet igen, Grodan skulle skos och Anneli ville ha sällis. Hon har haft mardrömmar om denna skoning, men det gick bra. Sålänge han hade huve i en blå påse full med hö, så var han cool.

Sen hem igen, byta om och iväg på utvecklingsamtal med Marcus och spanska läraret.... Han sköter sig på lektionerna. SKÖNT!

Sen till stallet igen... Bella skulle rida Grodan men  den "snälla och lugna" hästen visade upp en helt annan sida. (rodeo) Så det vart fram med longerlina och långpisk. Efter nåra varv på volten kom han dock till sans och Bella satt upp. Å för att vara en groda, så kan han faktiskt gå riktigt bra, men det är en hel del jobb kvar..

Sen var det hem igen, på med myskläder och softa i soffan. Tvätthögen blundar jag för och disken kan vara tills i morgon.
Det var den här dagen i stora drag..
Gonatt med er...

RSS 2.0