Dan före dan........

i morgon är det julafton ifall det är ngn som missat det .  Knappast........
Julhysterin är uppe i max och affärerna är överfyllda med hysteriska sista minuten julklappshandlare. Som tur är så behöver jag inte göra dom sällis. Jag är klar!!  Å det är inte bara lite skönt. Som tur är så ska vi knappt var här hemma under julen så det är inte dammat i alla hörnen heller om man säger så. Å inte tänker jag göra det heller..  Städa hysteriskt bara för att det ska bli jul är inte min melodi.

Tat lugnt, det blir jul ändå.



Julklapps frid.

Jag har blivit blåst. Känns rejält surt kan jag bara tala om. Jag är en av dom 100tals som handlat på kameraexperten.se.
Varan betald, men ingen vara kom, SUCK!! Inte riktigt dröm scenariet så här inför jul. Så nu blir det polisanmälan och förhoppningsvis så kommer pengarna tillbaka nångång såsmåningom, men antagligen inte.

Lärdom: Tja, antagligen ingen, kolla upp företaget innan du handlar, vilket jag gör varje gång och det här hade inga anmärkningar och alla kundkommentarer var positiva.. Så vad mer kan man göra. Handla lokalt, men tyvärr så vill man ju komma undan så billigt som möjligt och då finns det inget som slår nätet. SÅ är det bara.
Fast just nu kommer det nog att dröja innan jag nätshoppar igen, Dessutom så är pengarna slut..
Så God jul på er.,

nu var det

så där längesen det vart nå skrivet igen. Superdålig på uppdatering..

Men inget speciellt har hänt, Oscar har vart krasslig i 3 veckor, halsont, snor, näsblod (in på jouren,ville inte sluta blöda) mera ont i halsen och vi toppade med öroninflamation... Lysande.. Men nu idag, torsdag 18/12 så är han iskolan igen.. skönt. Både för han och mig.

På hästfronten intet nytt. Hell ser fram emot en månads vintervila, bara äta och växa och tänka igenom vad han har lärt sig i höst.... Vi avslutade höstens jobb med löshoppning i söndags, och det gick alldeles lysande så vi avgick på topp.

Finns film på youtube, hade tänkt lägga ut den här, men misslyckades totalt så här är länken:
http://www.youtube.com/watch?v=eUHVLCHs_vM

Annars så ser jag fram emot en härlig jul, massor av mat och godis och vila. Hade ju vart fint om snön hade legat kvar, men man kan inte få allt.
Må så gott tills vi hörs igen,

SNÖ SNÖ SNÖ

Snö. det är mysigt det. Iaf när man slipper skotta hela gården. Jag har mutat grannen med stora traktorn att "dra av" vår gård.. hihi. Behöver bara skotta framför bron, men det kan vara ack så tungt när man dessutom har en hund på spaden...

Det här är min trollhassel med julmysbelysning i. Den var sååå fin ( tappar ju lite stämmning på kort . men men )


Söndag kväll.

Solo söndag, fast ändå inte.. Varannan söndag är solo söndag, sambon åker och jobbar och barnen är hos pappan.. Ganska skönt, om jag får säga det själv.. Fast idag kom minsta till mamsen igen, han är sjuk med ont i halsen och feber. Pappan skulle jobba i morgon och farmorn skulle vara barnvakt, brukar gå jättebra, men när man är febrig och klen då vil man hellre vara hos mamma, å mamman kan ju inte säga nej, så nu har jag en sjuk son i rummet bredvid,, Snarkar just nu värre än en motorsåg från 50 talet... Men det gör inget, hör ju att han lever iaf.


annars har helgen vart lugn. rev ut lite panel i källaren idag och satte upp lite lager hyllor. Kanske, kanske det kan bli ngn typ av ordning därnere snart, hyllorna inger ett visst hopp. Även om vi naturligtvis inte vart klar idag så är ju projektet påbörjat!!

FAST..... att påbörja ett projekt i detta huset är det ingen som har nå problem med - det var det här att avsluta dom..

Botox. (Spruträdda ska kanske inte titta.. )

Idag har vi vart till akademiska i Uppsala för första Botox behandlingen, Marcus har alltid haft extrem hand och fotsvett vilket gör att han får svåra självspickor och det gör ont. I våras sökte vi hjälp på distriktet och vi fick remiss till hud i Gävle som skickade oss vidare till Svettkliniken i Uppsala. Så idag var det dags. Men allt var väldigt odramatiskt och gick snabbt. Skrattade gott åt Macke när han med helt bedövande händer skulle läsa tidning och öppna en festis.. Men gör massor med händerna som man inte tänker på. Mycket man bara tar för givet,

 Dr ger bedövning. Gjorde ganska ont!!
 

när bedövningen verkat ritades en massa prickar upp med hjälp av en mall. I varje prick sprutade han sen in en droppe botox som ska nervimpulsen till svettkörteln, å då naturligtvis, blir det inget svett... Låter bra. Funkar i de flesta fall och har få biverkningar. Men man måste "fylla på" efter ca 1 år.

 Mallen      Botoxbehandlingen  


Färdig. Ser ut som han fått pesten eller nå. Nu ska vi bara invänta att det ska börja fungera, kunde ta ett par dagar.
tjingeling

snuva och svimningar

Söndagkvällen började i lugnets tecken, Den minsta badade, la sig sen och kollade på film, hade svårt att somna men var i största allmänhet ganska fredlig, Den mellan insåg att helgens översovning hos polaren i marma tog ut sin rätt och gick självmant och la sig vid 21.30.... SKÖNT, TV n för sig själv.... Den äldsta (som i detta fallet är sambon) gnällde över förskylnings symptom som ont i halsen och ont i kroppen. Tappa upp ett bad och svettas ur skiten sa jag. Mer med tanke på mig själv än honom, ännu mera ensam med TVns kanaler. Sagt och gjort, han tappade upp ett bad, jag la mig och kollade på film. LUGNT och skönt..

Efter ca 40 min brakade det till i badrummet, jag trodde i ärlighetens namn att han hade vält badkaret, dragit lös handfatet och krossat duschväggarna. Behöver jag säga att jag var snabbt uppe på fötterna och inne i badrummet.

där inne möts jag av en chrille liggandes raklång på golvet, lite snett bakom toastolen. dyngsur, så min första tanke var att han halkat, men inser att han inte är vid medvetandet, han har tuppat av........... Adrenalinet sköt i höjden och jag ropar lite halvhögt, för jag vill ju inte väcka barnen heller, CHRILLE VAD GÖR DU?? Får ingen respons utan först när jag böjer mig ner och än en gång ropar, kommer han till liv och kollar på mig som om det var jag som var den onormala och lite udda i det här fallet.. Sen ställer han frågan - Vad gör du?. JAG, men han då.....

Efter en stund när han kommit upp i sittandes så talar han om att han kände när han klev ur badet, att han skulle ta det lite försiktigt, var ganska yr, skulle duscha av sig men känner att hela golvet försvinner och går och sätter sig på toa stolen, sen står jag där och skriker..... Konstigt??

Efter en stund får jag han till sängen och ska försöka få i han lite resorb (via sugrör) så börjar han kallsvettas igen och försvinner en kort stund, bara för ett par sek, när han kommer till sans sen så frågar han mig varför jag klär han med is.. ehhhh...
Men när han väl fått i sig resorben börjar han bli mer normal och somnar in. MEN tror ni jag hade lite svårt att somna, nähä......

Så nu hoppas jag på en lugn kväll och tidig säng..
tjingeling

RSS 2.0