Jag är i chock.

-Ska vi sälja skotrarna och köpa en fyrhjuling istället?

så sa min sambo i morse. Å för er som inte känner min sambo så är det som att säga till barnen att julen är inställd.. Det stämmer liksom inte, han har skruvat, portat, tävlat, kört, ätit,skitit och sovit skotrar under hela sitt (snart) 40 åriga liv.
Men jag antar att detta regnande har även fått honom att misströsta. Det blir inte vintrar och snö här så vi kan köra skoter. Ska man åka , så måste man upp till fjälls. Å men alla hans projekt, alla djur och barn så är det svårt att få det att gå ihop.
Sååå. Fyrhjuling - skoter ?????

Vi får se, han kan ju ha haft ett svagt ögonblick, å jag lovar -säljer vi kommer det att komma så mycket snö så vi kommer att slå alla gamla rekord..

Första advent.

Är ganska glad att november är slut och att vi har december framför oss. Är ingen julfantast, men tycker det är mysigt att plocka fram adventstakarna och tända på första advent. December har en förmåga att gå fort, kanske av all förväntan som byggs upp av dom yngre familjemedlemmarna inför JULAFTON. Men jag tycker ju att snön som kom hade kunnat få vara kvar. Det här mörkret tar ju knäcken på en.. för att inte prata om regnet som vräker ner ute just nu. Uuuuhha.


Var ner till Gävle Atg klinik i torsdags med min kära pålle. Han hade ju som sagt ingen lust att bli skodd hemma i stallet så efter en del funderingar och beslutsångest om hur jag skulle gå till väga så vart det kliniken och droga honom lite grann. Varför Gävle undrar alla, finns ju närmare ställen.... Ja, det finns det men jag trivs med personalen i gävle och dom har en super hovslagare.så jag åker gärna dom extra milen för "trivseln".
Allt gick då super bra. han var rätt groggy på hovarna fram ,men med bakhovarna så hade han piggnat på och var med. så han hade kolla på vad som hände och han konstrade  ingenting. Jag kan ju tala om att min oro/panik över detta släppte och jag såg en häst som möjligen kan fungera att sko normalt...
  Hellge i gävle, lite trött..... Johnny ger pedikyr Duttig kille,

Tusen tack Carina för att du följde med, som mitt stöd och sällskap!!

Skäck till salu.

Lööve kan förvandlas till hate, inom loppet av 2 sekunder. Tisdagens höjdpunkt var att få på Hellge vinterpjucks med brodd, Vilket kan låta tämligen enkelt. Vilket det långt ifrån var.
Jag har aldrig vart med om mer envis häst, har iof inte haft med så många tvååringar som bara blivit skodd 1 gång tidigare heller., Men vilken jäkla häst. Han bugade, stegrade, slog, knuffades, flaxade med frambenen och var helt HELT omöjlig. Vi provade med brems, hö, motion inget kunde lura honom att stå still. Han hade best att inga skor skulle varken av eller på denna dag.
Jag beundrar min hovslagare att hon kunde bevara lugnet, jag var ju färdig att skjuta hästfan, men hon bara, närå, vi tar det lugnt, inga hårda ord,inge slag eller våld.(Vilket jag inte vill heller, men att hon kunde behålla tempramentet).

Summan av allt blev, inga skor alls, måste ha hjälp av en till hovis som kan hålla. Stor stark Lars...  Dessutom så lyckades han ju att trampa in ena tåkappan i tån, så nu är han dessutom "halt", gör jätte ont. men igår kväll när jag åkte dit och skulle kolla in han, så fick jag inte ens ta på benen, Så nu är det lite tungt. Bara att börja om känns det som. suck.
unghästar i all sin glans...

länge sen sist...

Ännu en snabbgenomgång av veckan som gått..

Måndag:
BRA dag, hade Hell till SORF på kvällen och jag GALOPPADE. WIIII. LÖVE my horse.
Tisdag:
Lånade bil av Bella, eftersom min är död. Fixade ny startmoror, kostade en mindre förmögenhet, och handlade lite.
Onsadag:
ehhhh, städade, bakade matbröd...!!! Var in med blixt till Sorf på kvällen,
Torsdag:

Fredag: SKITDAG. Eftersom jag är billös, cyklade jag till stallet. regnade, blev underkylt, höll på att köra på Zaga, tvärbromsade  och åkte i backen. JIPPIE!! Slog i axeln som jag senare fick åka in och kolla, hade sjukt ont, men det var som tur bara mjukdelar. SKIT-DAG.
Lördag:
Hände inte särskilt mycket. Oscar hade Wilma som nattgäst, Macke skruvade och jag hade ont. Anneli var snäll och mockade åt mig, så jag slapp belasta axeln så mycket.
Söndag:
Bilen vart hel igen.

intresant vecka NOT!! Det suger att vara utan bil. att göra illa sig  och att det är vinter,
Ge mig sommar.

snabb genomgång av helgen

Fredag:
Tandis till stallet, genomgång av Hellges och Grodans tänder. Vi började med Grodan, han har missbildad käke, troligen medfött, det fattas framtänder i undeskäke och han har antagligen fått ett slag på överkäken så en tand är halv och den andra är halvdöd. Dessutom så har han ett överbett på 1 cm. Men bak i munnen såg det bättre ut. så det var jätteskönt. Han hade en hake på ena sidan, men nu är den borta och förhoppningsvis så ska han lägga på sig lite mer nurå.   Inte särskilt snygga tänder...  Bilden är inte till hans fördel..

Sen var det Hellges tur. Hade egentligen inga problem med hans mun, men ville veta om han hade vargtänder och bara kolla, han håller ju på att tappa mjölktänderna nu. Men han var fin i munnen. han hade vargar som vi tog ut på engång när vi ändå hade tandis där, dom var små, men det var dom som kunde ställa till besvär sa hon, så vi drogade hästen och röck. Å vad vi fick droga, han tålde ju hur mycket som helst. Men tilslut så vart han trött och tänderna kom ut.
TRÖTT KILLE                                       

Å medans vi höll på med Hellges mun så lyckades Grodan skära sig i läppen i boxen. så han fick sy två stygn åxå, det såg ut som det hade varit Stlms blodbad i stallet.. Herre jösses..

LÖRDAG.
Loppis i Bollnäs med Bella. Packade bussen full och drog till Bollnäs, sålde ingenting, bussen gav upp och höll på att frysa ihjäl. SKIT DAG!!
åkte in med Blixt till ridhuset på kvällen för att Bella skulle träna galopp. Där var det spök/pizzakväll och 1000 ungar, Blixt var mer högt än lågt så galoppträningen uteblev,men hon skrittade i ridhuset iaf.En bra början.
Sen vart det en öl, godis och snark i soffan.

SÖNDAG:
Försökte laga bussen - lyckades inte. Utan bil hela veckan, JIPPIE!!
Gjorde stallet, tvättade hund (hur mysigt är det med hund i detta väder. dom blir ju inte nå skitiga alls) och lagade matlådor. Som tur hade mams gjort några så jag slapp en del. TACK!!
Pussade Chrille hejdå vid 19, sen bara softade jag i min ensamhet.

Nu är det måndag, ny vecka nya tag...... utan bil....... *snyft*

bussen är död igen

Jag är trött på trasiga bilar. Dödstrött. Nu får jag leva en vecka utan bil, Bussen dog i Bollnäs igår, från att gå alldeles utmärkt, till D Ö D. Startmotorn är kaputt och Chrille åker och jobbar ikväll. Alltså, ingen bil på HELA veckan.

Bussen lever igen.,

Nu är ordningen återställd. Bussen fungerar. Det var "bara" huvudkopplingscylindern som var trasig, slut, färdig, kaputt..... Men nu är den bytt och växlarna ramlar i av bara tanken nästan, Oj, vad lätt det gick. ÄR det så här det ska kännas. *hoppsan*

Fick verkligen känna vad beroende vi är av bussen, för Oscars skull. Om han ska med nånstans så måste vi ha bussen, Fungerar inte annars. han är alldeles för tung att lyfta upp i pickup, dessutom så är det lite jobbigt att baxa upp elrullen på flaket. :oS
Så bussen är bäst. Skulle bara vilja byta ut den mot en nyare modell, men det får bli när vi vinner på lotto, triss, trav eller nå.
Tjingeling

Höst-trött.

När mörkret kommer drabbas jag av stora trötheten. Kl 20 skulle jag kunna knoppa och sova gott till morgonen efter, Hatar det här. Dyngtrött kl 17. pinar mig igenom timmarna tills det faktiskt är legalt att gå och lägga sig. Ser ingen nytta alls med detta mörker. Å kylan. Varför ska man behöva ha dubbla fleece kalsonger fleece tröja och tjockjacka för att överleva till postlådan.  Njaä, där överdrev jag lite, men ge mig mars NU. tillbaka till sommar tid och ljusare kvällar.

Suck, lite kvällsgnäll från trötta mig.   Zzzzzz  Zzzzzz Zzzzzzzz

söndag kväll

Så, nu har hela helgen gått och inte ett smack vettigt har hänt.

Bussen är trasig! Den går inta att växla.. Vilket jag behöver göra när jag kör bil. ganska ofta. SUCK!!
Väckte min kära sambo på lördags morgonen med frukost på sängen och smög fram lite inlindat att bussen är trasig.. Vilket gjorde att han suckade, vände på sig å mumlade nått om att det var lugnare att vara på jobbet. . Inte riktigt vad han ville höra en lördagsmorgon efter en skitjobbig jobbarvecka..

Så att transportera Oscar nå i helgen är ju bara att glömma, ska inte göra så mycket heller, men tusan vad knasigt det känns att vara utan bussen. Så det har blivit till att hålla sig hemma.

PGA vädret, vintern kom ju i fredags, så har det inte blivit nå ridet i helgen, har bara mockat och borstat lite. nya tag till veckan, var ju och löshoppade plutt i torsdags, och mina mardrömmar, var inga sanndrömmar. Hästarna skötte sig utmärkt och var så duktiga.
Blixt är en höjdhoppare och hade dock lite svårt att koncentrera sig. Det kunde ju bero på att Hellge gick utanför och gnäggade, och gnäggade. Å att få en häst att sluta gnägga, hmm, svårt.inget av det jag testade fungerade iaf, å jag testade det mesta. :o)
Hellge hoppar, men det är inte med lika god marginal som föregående, men det gör inget, han har en betydligt fegare matte så vi kan hålla oss på dom lägre höjderna.

Ginger har ju kommit till stallet, och brunstar, Hellge är störtkär och Affe likaså, men hon är en bestämd fröken så dom får allt hålla sig på avstånd, (fast dom har ju ett staket mellan sig åsså.. )


Så nu är det söndag kväll, Oscar kan inte sova (konstigt), Marcus och chrills skruvar cross och jag försöker få ihop läxor och skolmaterial tills i morgon. I morgon är vi tillbaka till normal vardag med skola och rutiner igen, SKÖNT.
Sov så gott,. Kramen.

RSS 2.0