Lön!

I går var det löning och jag hade bestämt mig, nu skulle det ske.... Jag gick och köpte mig en ny kamera. Jag bara gick rakt in på expert och sa att dom här kraven har jag, vad har ni?  När jag gick ut därifrån var jag ngt fattigare på pengar men en kamera rikare som jag tror jag kommer att bli jättenöjd med bara jag lär mig den. Den har den funktionen att den knäpper 30 kort i en följd så man kan ta den där "ögonblicksbilden" som man annars missar, eller får med halva, eller den är där, men är så suddig så man ser nästan inte....

Den här kameran vart det:
http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=EX-FC100gra

Efter att ha knäppt en del i går kväll så tror jag att jag börjar hitta alla knappar, Känns riktigt bra,
Lite smakprov kommer här:


Hela familjen fastnade, bara det är ett gott betyg för kameran, har nog aldrig hänt förr... :oD

Nu ska jag väcka ungar och ge mig ut och skotta så Oscar kommer fram till taxin, j***a snö!!

Puss och hej!!

M

M:n

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du: Malin
2. Ett ord på fyra bokstäver: moln
3. Flicknamn: Maria
4. Pojknamn: Marcus
5. Yrke: Målare
6. Färg: Matttsvart
7. Klädesplagg: Mjukisbyxa
8. Mat: Majs snitzel
9. Sak i badrummet: Mousse
10. Plats/stad: Malmö
11. En orsak att vara sen: Matförgifning
12. Något man skriker: Mamma
13. Film: Madagaskar
14. Något man dricker: Mjölk
15. Band: Montana
16. Djur: Mullvad
17. Gatunamn: Malmskillnadsvägen
18. Bil: mondeo
19. Sång: Mamma Mia
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Marathon

Vi ska ut och resa,

12/6 Lyfter vi mot Mallorca, Alcudia och hotell Viva Sunrise. Det blir jag :o) , Marcus, Oscar, barnas mormor och min svärmor. Vi blir borta en vecka och jag är fullt övertygad om att det kommer att räcka bra.
Oscar har  redan packat handbagaget och planerar in hur dagarna ska sysselsättas. Som om det skulle bli nå problem, knappast.

Så nu är det pass som ska skaffas, ev sprutor som ska tas och försöka få ordning på alla rullar och extra utrustning som ska med. Men det blir nog bra..

pussochhej.

Måndag igen,

Tänk att helgerna ska gå i rasande tempo!!

Fredagkväll var KALL. Skulle ha åkt och ridit våra små monster, men att dra fram en totalt iskall, frusen och översnöad transport för att åka iväg och rida i ett ännu kallare ridhus,, Nä, tack. Kvällen tillbringades i soffan med stora fleecfilten.

Lördag: SUPER väder stor SOL och bara -2 grader på dagen. Red ut med Bella och Peggy. Vart en riktigt underbar tur å Hellge skötte sig som en gammal läromästare. Inga problem..
På kvällen kollade vi på melodifestivalen (wow, ja vet, JAG kollade på den, men jag läste en foto tidning samtidigt) Min personliga favvo var iaf Måns. Vad Markoolio gjorde där vete fan, utfyllnad kanske!!

Söndags fm  tillbringades ner i källaren, fick mina lagerhyllor fast skruvade i väggen så nu kan jag ta itu med "källaren fr helvetet" eller "källaren som gud glömde". Ja ni fattar va. Den som har vart ner i vår källare har mardrömmar för resen av livet, kanske är tvungen att gå i terapi.. DEN är HEMSK!! Men nu ska det bli ändring på det. Ska lasta bilen full med prylar som vi inte använder och åka till Mias Prylbod med dom, kanske nån annan vill ha dom iaf. Dumt att kasta.
På lvöllen var det dags för löshoppning på sorf. Kändes som om dom var lite ringrostiga, men dom gjorde sitt bästa och fick till fina språng båda två.



Efter vi åkt tillbaka med hästar skjutsade jag hem Bella. När jag åkte hem sen såg att det var kompisar och red på sorf, så då var jag ju tvungen att svänga in och kolla.. Som om jag inte var kall redan.... Kom hem 21.30, stelfrusen, duschade och somnade innan huve landat på kudden.... Zzzzzzzzzz

Ultraljud

På axel, inte på mage..... :-P

Var till Bollnäs och fick göra ultraljud igår på min onda axel. Å som tur var så visade det ju sig att jag har ont!! Nähä......
Det är en ledkapsel som är inflamerad i axeln och den ligger och trycker på muskelfästet till biceps muskeln vilken då inte får "plats/blod" när jag använder den - därav krampen i den..
Jag behöver inte göra en operation (tack och lov) men det kommer att ta tid att läka och jag kommer antagligen att få knapra piller en tid framöver. Kommer att fortsätta med akupunkturen för den känns jättebra och ska försöka placera axeln på spikmattan för att öka cirkulationen (AJ). Så får vi se hur lång tid det tar inna jag blir bra.. *suck*

Dagens lärdom: cykla inte när det regnar underkylt.

Puss och hej.

Helgens händelser

ABSOLUT INGNTING!!

Jag har haft stallet, vilket innebär utsläpp, insläpp och nattning - lördag och söndag, Söndagens utsläpp innebar pulsning i snö fram och tillbaka till hagen 4 ggr. Det var jobbigare än ett rejält träningspass på gymmet.. Suck. Måste jobba mer på kondisen, snart dags för beach -09. Till insläppet var det iaf skottat så då gick det lite lättare.

Sen har det  snöat konstant hela lördagen och nästan hela söndagen. samt vart -10 grader.  Så nu är det perfekt skoterföre vilket Marcus inte är sen att påpeka flera ggr om dagen. MEN det är inte mitt fel att det kom massor av snö när vi sålde skotern.... .... ...

Carina bli frisk!!

En av mina bästa kompisar ligger på sjukhus. Trist, men jättebra. Hon har varit risig i magen, å då pratar vi  R I S I G i flera år. Med ständigt återkommande "gallstensanfall" utan gallblåsa.... så fick det nu vara nog så hon fick åka in i torsdags och nu ligger hon inlagd. Bra. för dom kan skjuta i henne massor av saker man blir rolig av så hon slipper ha ont å kan ta massor av prover (som redan har tagit), men dom kan ta dom igen och kanske, kanske komma fram till nånting så hon kan bli pigg och komma till stallet och hjälpa mig med Hell igen. Tänker på dig Carina,,,, bli frisk!!
Kram kram kram,,,,

vinterfunderingar

Från att sitta och drömma om sommaren och praktiskt taget slängt långfilsingarna i tvätten så sparkas fötterna undan och ner V R Ä K E R det snö. Hade vi inte kommit överens om att vi inte skulle ha nå mer snö nu,
Vi har sålt skotern,
Så ALLA skoternördar, TACKA oss, det är vår förtjänst att snön kommer......

Annars så är det fredag, pojkarna är här, har dom ju vart hela veckan iof... Chrille kommer snart hem, jag hoppas han kör försiktigt (knappast) för det kändes rejält halt ute på vägen. I morgon ska vi på löshoppning i Bollnäs igen. Ska bli kul att se om dom har "vilat" sig i form under december. Mer om det i morgon. Nu är det mys i soffan och inväntan på sambo.

tjingeling.

sommar funderingar

Jag kan tänka mig lite vår nu!! NU!! N U!!!. Snart då?? Suck, jag vill inte ha vinter och kallt och massor av kläder och varma skor och vantar som jag alltid förlägger eller börjar använda som stallvantar för att jag hittar inte dom just då....... Jag kan tänka mig shorts, linne och sandaler, keps på huve på sin höjd. Men det ska ju vara lagomt varmt också, inte stekhett, för då orkar man ju ingenting, men inte vinter och iskallt heller. LAGOMT!! typiskt svenskt alltså!!

Sen tror jag att jag ska förså lite blommor och grönsaker i år (vilket jag tänker varje år) tycker det är så mysigt att plocka sina egna tomater och lite gurka..... solrosor är ett måste, gärna lite jordgubbar också. . sen eftersom man börjar närma sig "tant" så några hängpellisar blir det nog också, fast bara för att dom är så lättskötta!!

gjorde en liten lista som jag hängde på kylskåpet, på saker som jag vill ha gjort i sommar, insåg ganska snart att den första punkten är den mest betydelsefulla,,om det ska bli nånting gjort  överhuvudtaget,!!!
 

  • Råna en bank/ vinna på lott eller tips
  • Rulla ut gräsmatta och grusa gården
  • spika insynsskydd på uteplatsen
  • göra altan kring poolen
  • sätta in altandörr så vi kommer ut till poolen
  • hämta salex och sätta salex
  • göra klart carporten
  • osv osv,,,,,

Den kan göras huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuur lång som helst. Å allt man vill göra tar tid och kostar pengar, allt man vil göra är ute så det får inte regna, men inte vara för varm heller. LAGOMT är Bäst.
Heja sverige,........



 


TVreklam

Tänkte på en sak i går kväll när jag satt och kollade på Tvn. VARFÖR har alla kanaler reklam samtidigt,?? hur dumt är inte det, Eller hur dumt är det med reklam överhuvudtaget, snacka tids/pengatjuv, filmen tar längre tid och vi hjärntvättas av hurvida vilket tvättmedel/sköljmedel/ fläckborttagare vi ska använda. Jag brukar hävda att jag inte går på reklamen, men jorå, jag har både tvättmedlet, sköljmedlet och fläckborttagaren,,,, Så bort med reklamen, när jag för engångs skull kollar på tvn, vill jag inte ha nå tråkig reklam. För kom med en reklam som är kul?! Ska va ica reklamen då, men....njä.

Var på akupunktur igen i morse. Sticker 4 nålar i axeln/armen och det är alltid 1 som gör sååå grönj***a ont. å det är oika varje gång. Måste googla lite och kolla upp vad som händer i kroppen egentligen. Tycker att det fungerar ganska bra, även om jag kände den starkaste reaktionen första gången. Men hon ska sätta flera nålar nästa gång, så då får vi se om det blir en nytändning reaktion igen.

Nu ska jag gå ut och skruva isär pulkan, har ev sålt den och måste se hur liten den blir.. så till nästa gång...puss i ljumsken,

det här med att göra om

Var ju inte det lättaste... är inte klar än, så om sidan ser lite konstig ut så vet ni vad jag sysslar med. Har sysslat liiite med html kodning när jag gick nått "program" för 100 år sen, lite satt kvar, men mycket har fallit ur.. Så därför kommer det nog att ta en stund innan jag blir nöjd,,,, Ha överseende!

Annars så  är det inte en helt vanlig vecka, skulle egentligen ha varit själv den här veckan, sambon jobbar och pojkar hos papsen. Men tyvärr så har deras farfar blivit inlagd på sjukan för stroke, så grabbarna har varit här ett par dagar. Har strulat lite med skoltaxin men annars så har allt flytit på.  Vi hoppas farfar piggar på sig snart, även om det ser lite mörkt ut...

Hellge har fått vilat (igen).. Den här kylan som kommer och går som den vill hjälper inte till i "fas inridning" direkt. Sen hjälper ju inte min axel till heller ..... Var in till ridhuset förra fredagen och hade lite miljöträning. Skickade upp Chrille på läktaren och förde ett himla liv, läskigt sa hästarna men coolade ner rätt snabbt. Sen tränade vi på att stå still när man ska hoppa upp. Vilket tog en liten stund, men sen så, föll poletten ner och allting funkade klockrent. Skrittade runt lite  och travade nått varv, men sen vågade jag inget mera, hade värk och bara tanken på att dratta i backen( naturligtvis på axeln) gör mig kallsvettig. Så vi tar det säkra före det osäkra och tar det lugnt.

Nu är det dags att "göra" stallet innan grabbarna kommer hem.. see you!!

Miljöträning på SORF.


RSS 2.0